EMDR i behandling av langvarig smerte

To-dagers kurs i EMDR som tilnærming for behandling langvarige smertetilstander og belastende livserfaringer

Bindende påmelding til: eva.t.nass@uit.no

EMDR har blitt rapportert å være svært effektiv intervensjon i forhold til fantomsmerter, hodepine, ryggsmerter og somatiseringssmerter. I likhet med PTSD synes EMDR-terapi å stimulere en forandring i den huskede komponenten av langvarig smerter, inkludert følelsesmessige og viscerale elementer. Dette representerer en betydelig potensiell fordel i forhold til tradisjonelle mestringsfokuserte tilnærminger.

I dette 2-dagers kurset presenteres hjernebaserte modeller av PTSD og langvarige smerter, hva dette vil si for behandling og hvordan det samsvarer med aktive behandlingselementer i EMDR.

Det blir fokus på terapeutiske og praktiske ferdigheter i å fremkalle og integrere somatiske reaksjoner på bilateral stimulering, og på å endre smerteminner og smerterelaterte følelser.


Mark Grant (MA) er en klinisk psykolog med over 20 års erfaring i behandling av stress, traumer og smerter. Mark har også utviklet og forsket på bruken av EMDR i behandlingen av langvarige smerter som er publisert i flere peer-reviewed tidsskrifter. Mark er også forfatter av en rekke bøker, CD-er og apps, inkludert "Change your brain change your pain” og "Pain Control with EMDR" og samt ”Anxiety Release” app basert på EMDR.
Hans ideer om langvarig smerte er blitt sitert i New York Times. Mark har utdannet klinikere angående behandling av smerter med EMDR over hele verden. Han er en tidligere leder av EMDR Association of Australia.

Kurset søkes godkjent som vedlikeholdsaktivitet for spesialister i klinisk psykologi.

Det forutsettes EMDR utdanning trinn 1.

Les mer på Grants hjemmeside her

Språk på kurset: Engelsk. 


Kursavgift: 
kr 3500 - bindende påmelding. 
Betales til enten Kontonr: 9731 15 15067 eller Vipps: 97101119

Kurssted:
Oslo Kongressenter

Dato:
10.-11. september 2018

Klokkeslett:
0900-1700 begge dager.











Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Psykologisk førstehjelp og veiledning